Lisabon

Lisabon - opis

Otkrijte jedan od najlepših i najautentičnijih glavnih gradova Evrope – Lisabon, grad sa dušom i muzikom fada. Od 1256. godine, Lisabon je glavni grad Portugala. Proteže se uzvodno, severno od ušća reke Težo, okupirajući sedam brežuljaka među kojima se ističe Monsanto sa 226 metara nadmorske visine.
Prošetajte ulicama Alfame, koja kao najstariji deo Lisabona, predstavlja jednu od najvećih atrakcija grada; upoznajte Bairro Alto, živopisan kraj u čijim se tradicionalnim kafanama na najbolji način može doživeti fado; obiđite znamenitosti istorijskog predgrađa Belem, istoimenu kulu, koja je pod zaštitom UNESCO-a i manastir Sv.Žeronima. Bajkoviti zamkovi Sintre i vile Kaškaiša će vas očarati. Vozite se simboličnim žutim tramvajima na liniji 28 i posetite čuveni Park nacija i Okeanarijum, najveći u Evropi. Svojom raskoši, prelepim građevinama različitih stilova, fado muzikom, Lisabon će vas ostaviti bez daha.


Lisabon- grad koji mami uzdahe!

Portugalska prestonica Lisabon, najzapadniji glavni grad Evrope je impresivan grad koji turistima nudi gotovo sve - bogatu istoriju, zanimljive znamenitosti, bogatu gastronomiju, prijatnu klimu i, možda najvažnije, poznatu portugalsku gostoljubivost.

Među značajnim obeležjima Lisabona su Most 25. april - najduži viseći most u Evropi - i most Vasko da Gama koji je dobio ime po portugalskom moreplovcu i istraživaču (1469 – 1524). On je bio prvi čovek koji je morskim putem stigao iz Evrope do Indije, a pokazao i da se Afrika može oploviti.

Svojom raskoši, šepurenjem bogatstvima kolonijalnog doba, moćnih kraljeva, brojnim muzejima, ovaj grad će zasigurno izmamiti vaše uzdahe divljenja.

U kombinaciji sa Lisabonom, posetite i Porto-drugi po veličini grad u Portugaliji i dom jedne od najlepših knjižara na svetu Lello.


Gradovi

Pronađenih rezultata: 2

Sortiraj po
Filter
  • Odrasli

  • Deca

Odraslih: 2

Dana: 4 / Noći: 3

Avion

06-04-2024

09-04-2024

  • cena po osobi

    Precizan obračun cena se vrši u postupku rezervacije do koje se dolazi klikom na polje Izračunaj / Rezerviši.

    od 499 €

  • ukupna cena

    od 998 €

Izračunaj / Rezerviši Uporedi
Opis smeštaja:

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

HOTEL 3*/ 4* (Hotel Miraparque 3*, Borgues Chiado 3*, Turim Marques 4*, Lisabon City  ili slični...)

Lokacija: Hoteli se nalaze u širem centru grada, do 3km od strogog centra. Neposredno ispred hotela nalaze se brojne prodavnice kao i veze javnog prevoza. 
Sobe: Sve sobe imaju kupatilo, TV, telefon, mini frižider, sef i Wi-Fi.
Sadržaj: U sastavu hotela su restoran, recepcija, bar.

Prikaži više Prikaži manje

Odraslih: 2

Dana: 4 / Noći: 3

Avion

12-10-2024

15-10-2024

Sadržaj hotela
  • bar
  • internet
  • prostorije za sastanke i bankete
  • restoran
  • cena po osobi

    Precizan obračun cena se vrši u postupku rezervacije do koje se dolazi klikom na polje Izračunaj / Rezerviši.

    od 649 €

  • ukupna cena

    od 1298 €

Izračunaj / Rezerviši Uporedi
Opis smeštaja:

Hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj Lisabon (Portugalija) u navedenim hotelima do popune mesta. Viva Travel doo zadržava pravo zamene hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenih hotela.

Hotel Roma 3*www.hotelroma.pt
Hotel se nalazi u delu Alvalade, u blizini mnogih pozorišta i restoran, na liniji gradskog prevoza, na oko 5 minuta od stanice metroa i od aerodroma Lisbon Portela udaljen je 10 minuta vožnje. Hotel poseduje recepciju, wi-fi, restoran, bar, lift, biznis centar  i parking. Raspolaže sa oko 260 soba koje imaju kupatilo (tuš/WC), toaletni pribor i fen za kosu, TV, telefon, sef, minibar, klima uređaj i wi-fi. Doručak – kontinentalni švedski sto.

Hotel VIP Executive Entrecampos 4* www.viphotels.com Za polazak 04.05.
Hotel pripada svetski poznatom lancu hotela VIP. Hotel se nalazi u centru Lisabona, na 4 minuta hoda od železničke i metro stanice Entrecampos. Hotel je udaljen 3,8 km od Međunarodnog aerodroma Lisabon.
Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, mini bar, klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.

Hotel VIP Art's 4* www.viphotels.com  Za polazak 30.04.
Hotel pripada svetski poznatom lancu hotela VIP. Hotel se nalazi u Parku Nacija, na 3 minuta hoda od transportnog čvorišta Oriente koji vodi do strogog centra Lisabona.
Raspolaže sa 300 sobe. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj.
Doručak – kontinentalni švedski sto.
 

Prikaži više Prikaži manje